Trei s-au îmbolnăvit, unul e ocupat, iar doi nu au venit. Ședința guvernului, în care urmau să fie alocați bani pentru alegeri, a fost sabotată
Full Article 2 minutes read

Trei s-au îmbolnăvit, unul e ocupat, iar doi nu au venit. Ședința guvernului, în care urmau să fie alocați bani pentru alegeri, a fost sabotată

Ședința guvernului, în cadrul căreia urmau să fie alocați bani suplimentari pentru alegerile parlamentare, nu a avut loc. La ședință s-au prezentat doar premierul interimar, Aureliu Ciocoi și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

„După cum vedeți, sunt prezenți doar doi membri ai cabinetului de miniștri cu drept de vot. Domnul general Gaiciuc se află în spitalul militar, domnul ministru Voicu, de ieri este pe foaie de boală, doamna ministru a Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa – din motive de sănătate, domnul ministru Perju se află în teritoriu, iar doamna viceprim-ministru Olga Cebotari și dl Fadei Nagacevschi nu au venit cu nicio motivare a absenței. Constatăm lipsa cvorumului și imposibilitatea adoptării deciziilor în formatul actual”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Astăzi urmau să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern, cea mai importantă fiind alocarea sumei restante în mărime de 22,46 mln de lei către CEC, pentru finalizarea bunei desfășurări a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Guvernul aflat în demisie va face tot posibilul să vireze suma de 22,46 mln de lei către CEC sau până la data alegerilor sau imediat după 11 iulie. Prin urmare, pot garanta oficial că CEC va primi suma restantă indiferent – până sau după data alegerilor”, a dat asigurări Ciocoi și a convocat o nouă ședință a guvernului pentru după-amiaza de 9 iulie.

„Vreau să aduc mulțumiri colegilor de la CEC și din cadrul Ministerului Finanțelor pentru operativitatea de care au dat dovadă în soluționarea solicitării CEC de redistribuire a resurselor financiare proprii și economiilor făcute de către CEC, realocând suma de 7,3 mln lei pentru satisfacerea necesităților de bună desfășurare a scrutinului din 11 iulie”, a adăugat Ciocoi.

***

Alegerile parlamentare anticipate sunt planificate pentru 11 iulie. La sfârșitul lui aprilie, CEC a aprobat devizul de cheltuieli și a solicitat guvernului alocarea sumei de 125 mln de lei pentru desfășurarea scrutinului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: