Troleibuze noi pentru locuitorii din Bălți. Vor fi cumpărate din Ucraina, pe bani europeni
Full Article 1 minutes read

Troleibuze noi pentru locuitorii din Bălți. Vor fi cumpărate din Ucraina, pe bani europeni

Peste 20 de troleibuze noi, procurate din Ucraina, pe bani europeni, vor ajunge în municipiul Bălți. Parlamentul  a votat în prima lectură, pe 15 decembrie, un proiect de lege care prevede scutirea mijloacelor de transport electric de taxele vamale.

Potrivit unui comunicat emis de Parlament, este vorba despre 22 de troleibuze noi, cu parcurs autonom de cursă lungă, în valoare totală de 5,8 milioane de euro. Troleibuzele urmează să circule în Bălți, dar și să conecteze orașul cu satele Corlăteni, Elizaveta și Răuțel.

Sursa citată precizează că mijloacele de transport vor fi cumpărate din Ucraina și urmează să ajungă în curând în Republica Moldova. Totodată, în municipiul Bălți urmează a fi modernizat iluminatul stradal.

Investițiile vor fi finanțate din creditul Băncii Europene pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, în sumă de 4,6 milioane de euro, şi din grantul Fondului de investiții pentru vecinătate al Uniunii Europene, în valoare de 2,4 milioane de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: