chisinau.md

Troleibuzele care traversează centrul capitalei și-au schimbat itinerarul. Noul traseu

Primăria municipiului Chișinău a operat modificări în circulația transportului public care traversează zona centrala a capitalei, în contextul evitării aglomerării în preajma Pieței Centrale și a respectării măsurilor de protecție pentru prevenirea infectării prin COVID-19. Potrivit unui comunicat publicat sâmbătă, 14 martie, mai multe rute și-au schimbat traseul.

Astfel, circulația troleibuzelor și autobuzelor care traversează bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt a fost redirecționată pe str. București, fără a staționa în perimetrul str. A. Pușkin – str. Ciuflea.

De asemenea, rutele de troleibuze care circulă pe str. Ismail, nu vor staționa, în perimetrul str. A. Mateevici – str. A. Hîjdeu.

Serviciile municipale de profil solicită înțelegere și scuze din partea cetățenilor pentru incomoditățile create.

Amintim că Regia Transport Electric Chișinău a anunțat că mijloacele de transport public care circulă pe bulevarul Ștefan cel Mare și Sfânt și str. Ismail nu vor staționa în stațiile de așteptare, situate în apropierea Pieței Centrale. Tot de astăzi, Piața Centrală și-a sistat activitatea.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Am deschis înregistrările pentru academia de vară pentru minoritățile naționale

Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2025 este o inițiativă educațională menită să sporească nivelul de informare și cunoaștere a drepturilor minorităților în rândul comunităților naționale, etnice și lingvistice din Republica Moldova, precum și să încurajeze implicarea civică și participarea acestora în procesul decizional.

Programul oferă o serie de prelegeri, seminare și exerciții practice susținute de experți de top în domeniul drepturilor omului, participării civice, proceselor democratice, reprezentării politice și mass-media. Scopul este de a oferi participanților o înțelegere profundă a mecanismelor de protejare a drepturilor minorităților și de a le extinde capacitățile de a influența în mod real procesele sociale și politice din Moldova.

De asemenea, participanții vor avea oportunitatea să interacționeze direct cu reprezentanți ai autorităților publice, ai misiunilor diplomatice și ai organizațiilor internaționale prezente în Republica Moldova.

La finalul proiectului, participanții vor putea dezvolta propriile inițiative și vor avea șansa să obțină sprijin financiar pentru proiecte ce promovează pacea, toleranța, activismul civic și democrația în comunitățile minorităților etnice.

Perioada desfășurării: 5 – 7 august 2025

Locația: Complexul turistic „Codru”

Participarea la Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2025 este GRATUITĂ. Organizatorii vor acoperi toate cheltuielile de transport, cazare și alimentație.

Sunt așteptate cereri de participare din partea reprezentanților minorităților naționale, etnice și lingvistice (ucraineni, găgăuzi, bulgari, evrei, romi, polonezi, ruși, armeni, azeri etc.) cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani.

Link pentru înscriere: https://forms.gle/Y86VGVMHFhUbDQ5N6

Termen-limită pentru depunerea cererilor: 27 IULIE, ORA 18:00

Pentru întrebări suplimentare: [email protected]

Academia de Vară pentru Drepturile Minorităților 2025 este implementată de Centrul de Inițiative Civice pentru Minoritățile Naționale, cu sprijinul Guvernului Republicii Cehe prin programul TRANSITION și al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: