Trump: „SUA dețin arme despre care nimeni nu știe”
Full Article 2 minutes read

Trump: „SUA dețin arme despre care nimeni nu știe”

Președintele SUA Donald Trump susține că Washingtonul deține arme „despre care nimeni nu știe”. Declarația a fost făcută pe 11 septembrie, înaintea unui zbor spre statul Michigan. Liderul american a adăugat ca informația să rămână secretă, notează site-ul rbc.ru.

„Avem sisteme despre care nimeni nu știe. Sincer, va fi mai bine dacă va rămâne așa ”, a spus șeful Casei Albe.

Potrivit acestuia, în ultimii trei ani, autoritățile au investit în serviciile armate circa 2,5 trilioane de dolari, iar acum armata americană este „mai puternică ca niciodată”.

Jurnalistul american Bob Woodward, în viitoarea sa carte „Rage”, îl citează pe liderul american spunând că Statele Unite ale Americii au un sistem nuclear pe care nici Rusia, nici China nu îl dețin.

„Avem ceva despre care nici președintele rus, Vladimir Putin, și nici președintele chinez Xi Jinping nu au mai auzit până acum”, notează acesta.

În mai 2020, Trump s-a lăudat cu dezvoltarea unei rachete hipersonice pe care a numit-o „super duper”. Potrivit liderului american, această rachetă va fi de 17 ori mai rapidă decât cele existente acum și va putea atinge ținte la o distanță de 1,6 mii de kilometri.

Ulterior, CNN, referindu-se la un oficial de rang înalt al Pentagonului, a raportat că racheta „super-duper” a fost testată în martie anul acesta în Oceanul Pacific. În timpul testelor, a depășit viteza sunetului de 17 ori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: