Turcia înăsprește lockdown-ul din cauza pandemiei de coronavirus. Cum rămâne cu turiștii?
Full Article 2 minutes read

Turcia înăsprește lockdown-ul din cauza pandemiei de coronavirus. Cum rămâne cu turiștii?

Autoritățile de la Ankara au decis să înăsprească restricțiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus. În magazine vor fi comercializate doar articole de primă necesitate: produse alimentare și de igienă, precum și mâncare pentru animale, scrie portalul Hromadske pe 4 mai.

Noile prevederi vor intra în vigoare din 7 mai. În magazine vor putea fi comercializate doar alimente, mâncare pentru animale, produse de curățare și igienă, precum și unele cosmetice (cu excepția parfumeriei).

Nu vor putea fi vândute produse alcoolice, articole electronice, jucării, birotică, haine, accesorii pentru mașini, veselă sau produse de grădinărit.

Ce s-a întâmplat?

Din cauza creșterii numărului de cazuri zilnice de coronavirus, în Turcia a fost introdus un lockdown din 28 aprilie până pe 17 mai. Au fost închise toate instituțiile în afară de cele incluse într-o listă elaborată de Ministerul de Interne. Călătoriile dintre localități pot fi efectuate doar cu un permis special, iar transportul public funcționează la capacitate de 50%.

Instituțiile de învățământ au trecut la cursuri de la distanță, inclusiv grădinițele, iar examenele au fost anulate. În zilele de duminică, târgurile și piețele sunt închise, iar în alte zile – funcționează conform unui orar special.

De asemenea, autoritățile au impus restricții de circulație între orele 21:00 și 5:00, iar în weekend ieșirile în stradă sunt condiționate.

Cum rămâne cu turiștii?

Turiștii sunt exceptați de la restricții. Pentru aceștia continuă să funcționeze magazinele, hotelurile, transportul public și muzeele. Totuși, magazinele se închid la ora 17:00.

***

De la începutul pandemiei, în Turcia au fost testați pozitiv peste 4,9 mln de oameni, iar peste 41 de mii au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: