pxfuel.com

„TVR Moldova” și „Primul în Moldova” au obținut frecvențe naționale. Până pe ce dată e valabilă decizia

Consiliul Audiovizualului (CA) a decis să ofere spre utilizare, pentru perioada 30 decembrie 2019 – 1 martie 2020, rețelele statale II și III de televiziune analogică terestră posturilor TVR Moldova și Primul în Moldova. O decizie în acest sens a fost luată ieri, 30 decembrie, în timpul ședinței CA.

Primul în Moldova a pretins la rețeaua de stat numărul III, pe care anterior a emis PRIME TV, care aparține ex-liderului democraților Vladimir Plahotniuc. TVR Moldova a solicitat să emită pe rețeaua de stat nr. II, pe care a emis și până în 2007.

Rețelele analogice II și III au devenit libere după ce posturile de televiziune Canal 2 și Prime au renunțat să emită în acest format. În prezent, prima rețea de stat este utilizată de postul public Moldova 1.

Precizăm că Republica Moldova s-a angajat să sisteze emiterea în format analog începând cu 1 martie 2020.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

nordinfo.md/foto simbol

Investiție de peste €500.000 în construcția unui depozit modern pentru semințe la Bălți

La Bălți se construiește un depozit modern pentru păstrarea semințelor, cu o investiție ce depășește jumătate de milion de euro. Noua hală, cu o suprafață de 1200 m², va permite stocarea semințelor în toate fazele de prelucrare. Lucrările sunt programate să se finalizeze la începutul toamnei 2025. Informațiile au fost comunicate pe 11 iulie de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Ministerul a anunțat că depozitul este construit la Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor, filiala Bălți. Investiția în construcție se ridică la 514 mii de euro și este realizată prin proiectul „Livada Moldovei”, gestionat de minister. „Livada Moldovei” este o linie de creditare oferită de Banca Europeană de Investiții Guvernului Republicii Moldova.

„Noua hală, cu o suprafață de 1200 m², va permite stocarea semințelor în toate fazele de prelucrare și va fi dotată cu un cântar rutier instalat pe structură de beton armat, pentru o gestionare logistică eficientă. Proiectul a fost lansat ca răspuns la uzura avansată a infrastructurii existente, care nu mai asigură condiții corespunzătoare de umiditate, protecție fitosanitară și manipulare mecanizată”, au comunicat reprezentanții ministerului, adăugând că lucrările urmează să fie finalizate la începutul toamnei 2025.

Ministerul a declarat că „infrastructura modernizată va contribui la sporirea capacității naționale de producere și păstrare a semințelor certificate, adaptate condițiilor pedoclimatice locale”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: