Ucraina a atacat cu drone două depozite de petrol din Rusia VIDEO
Full Article 3 minutes read

Ucraina a atacat cu drone două depozite de petrol din Rusia VIDEO

Două depozite de petrol din Federația Rusă au fost lovite de drone ucrainene noaptea trecută. În rezultat, pe teritoriul ambelor depozite au avut loc incendii puternice. Victime nu au fost raportate, The Moscow Times În același timp, în cursul nopții trecute, armata rusă a bombardat teritoriul Ucrainei cu nouă rachete și 27 de drone. Toate aparatele de zbor și cinci rachete au fost doborâte. 

Două depozite de petrol din Rusia, atacate de drone ucrainene

Ucraina a atacat, în noaptea de 19 spre 20 iunie, infrastructura energetică și de combustibil a Rusiei. Drone au atacat un depozit de petrol din localitatea Enem, Republica Adygea. În urma loviturii a izbucnit un incendiu, a declarat guvernatorul Murat Kumpilov. „La ora 6 dimineața, unitățile de pompieri și de salvare stinseseră complet incendiul. Suprafața incendiului a fost de aproximativ 400 de metri pătrați. Nu s-au înregistrat victime și nici vreun pericol pentru locuitori”, a scris Kumpilov pe canalul său de Telegram.

Un alt depozit de petrol a fost lovit în regiunea Tambov. „Astăzi, la primele ore ale dimineții, un rezervor de pe teritoriul depozitul de petrol Platonovka a luat foc. (…) Forțele subsistemului teritorial al Sistemului unic de stat pentru prevenirea și lichidarea situațiilor excepționale, inclusiv unități de pompieri și salvare din cadrul Ministerului pentru Situații de Urgență al Rusiei, sunt implicate în lichidarea consecințelor”, a scris pe canalul său de Telegram guvernatorul regiunii, Maxim Egorov.

De asemenea, potrivit lui, rămășițele unei alte drone care „a explodat” în aer au fost găsite în districtul municipal Pervomaysky din regiune. „Victime nu sunt. În regiune au fost întreprinse toate măsurile pentru a asigura securitatea”, a spus el.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, 15 drone au fost interceptate și distruse în cursul nopții: șase în Adygea, câte trei în regiunea Briansk și Krasnodar și câte unul în regiunile Rostov, Belgorod și Orlov.

Atacuri rusești asupra Ucrainei

În aceiași noapte, armata rusă a atacat teritoriul Ucrainei cu 9 rachete sol-aer și 27 de drone de tip Shahed. Cinci rachete și toate dronele au fost doborâte, a anunțat Comandamentul Forțelor Aeriene Ucrainene.

Apărarea antiaeriană a funcționat în regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojie, Donețk, Mykolaiv, Herson, Harkov, Kiev, Cerkasî, Poltava și Vinnița.

Trei rachete balistice și una de croazieră nu au putut fi interceptate, potrivit autorităților ucrainene. Două lovituri cu rachete balistice au fost raportate în cursul nopții la Dnipro.

Compania Ukrenergo a raportat că trupele rusești au atacat instalații energetice din regiunile Vinnița, Dnipropetrovsk, Donețk și Kiev. Alte detalii nu au fost oferite.

Iar compania energetică ucraineană DTEK a comunicat că armata rusă a lovit în cursul nopții încă una dintre centralele sale termice. Echipamentul stației a fost grav avariat, iar trei persoane au fost rănite, a precizat biroul de presă al DTEK.

Unde se află această termocentrală și cu ce anume a fost lovită, compania nu a precizat.

Liniile electrice și echipamentele unei companii au fost avariate în urma căderii de rămășițe în apropierea unei localități din regiunea Kiev, au anunțat autoritățile locale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: