Ucraina a raportat un atac masiv al Rusiei asupra Harkov și portului din Odesa: sunt victime FOTO 
Full Article 2 minutes read

Ucraina a raportat un atac masiv al Rusiei asupra Harkov și portului din Odesa: sunt victime FOTO 

Autoritățile ucrainene au raportat pe 24 iulie atacuri ale trupelor ruse asupra orașului Harkov și raionului Ismail din regiunea Odesa. Administrația militară a regiunii Odesa a declarat că a nimerit sub atac infrastructura portuară a orașului Ismail. În plus, o dronă a lovit o clădire rezidențială cu 5 etaje din oraș, sunt victime. Iar primarul de Harkov, Igor Terehov, a spus că orașul a fost atacat de două ori – prima lovitură a fost spre o zonă industrială iar a doua spre un sector privat. O persoană a murit. 

Potrivit autorităților ucrainene, Harkov a fost bombardat cu rachete S-300. În urma atacului, mai multe persoane au suferit răni, iar o persoană a murit. Totodată au fost avariate: o clădire industrială, o casă și 5 mașini. Potrivit BBC News, primul loc de atac a fost biroul fundației FSD – o organizație caritabilă elvețiană implicată în deminarea umanitară. 

Noaptea trecută, potrivit Ucrainei, dronele rusești au atacat și raionul Ismail din regiunea Odesa. Potrivit șefului administrației militare regionale Oleg Kiper, a fost atacată infrastructura portuară și un bloc de apartamente. Trei persoane au suferit răni. Mai multe clădiri de infrastructură portuară și trei camioane au fost avariate.

Forțele armate ucrainene au declarat că, pe parcursul nopții, armata rusă a lansat două rachete și 23 drone de atac asupra regiunilor din Ucraina. Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 17 drone, majoritatea în regiunea Odesa.

Deocamdată, autoritățile din Rusia nu au comentat informațiile.

Amintim, în noaptea de marţi spre miercuri – în jurul orei 02:20, au fost emise mesaje RO-Alert în 17 localități din nordul judeţului Tulcea, România. Se întâmpla după ce autoritățile din România au observat drone care se apropiau de graniţă. Alerta informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina. Între timp, locuitorii județului semnalau la 112 că aud explozii. La ora 03:46, alerta aeriană a încetat. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: