Ucraina închide temporar frontierele pentru cetățenii străini. Cu câteva excepții
Full Article 1 minutes read

Ucraina închide temporar frontierele pentru cetățenii străini. Cu câteva excepții

Cabinetul de miniștri din Ucraina a luat decizia de a interzice accesul străinilor pe teritoriul țării până pe 28 septembrie, informează rbc.ua. Decizia a fost luată din cauza pandemiei de COVID-19.

Decizia a fost anunțată de premierul Denis Șmîgal în cadrul ședinței din 26 august. Aceasta va intra în vigoare pe 29 august, la ora 00:00 și va fi valabilă până pe 28 septembrie.

„Se interzice intrarea pe teritoriul Ucrainei a cetățenilor străini și a apatrizilor”, a declarat ministrul de Interne Arsen Avakov.

Excepție vor face cetățenii străini care dețin drept de ședere temporară în Ucraina, cei care tranzitează țara nu mai mult de două zile, persoanele care studiază în instituțiile de învățământ superior din Ucraina, reprezentanții misiunilor internaționale sau care sunt invitați de reprezentanții diplomatici din Ucraina.

De asemenea, potrivit agenției Interfax-Ucraina, guvernul de la Kiev a luat decizia de a prelungi regimul de carantină adaptată cu două luni, până la 31 octombrie.

Potrivit celui mai recent bilanț, de la izbucnirea pandemiei, în Ucraina au fost înregistrate peste 110 mii de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: