Ucraina își întărește apărarea la graniţa cu regiunea transnistreană, după ultimele incidente
Full Article 2 minutes read

Ucraina își întărește apărarea la graniţa cu regiunea transnistreană, după ultimele incidente

În contextul ultimelor incidente din regiunea transnistreană, forțele de apărare ale regiunii Odesa și-au întărit apărarea la frontiera de stat cu Republica Moldova pe segmentul transnistrean. Anunțul a fost făcut pe Telegram, de speakerul OVA din Odesa, Serghei Bratciuk. 

„Forțele de Apărare continuă să desfășoare misiunile de luptă atribuite pentru protecția și apărarea regiunii Odesa. De asemenea, în special, a fost întărită protecția frontierei de stat din partea așa-zisei Transnistria, unde provocările rusești continuă pentru a crea tensiune la Odesa și regiunea Odesa”, a spus Bratciuk.

De menționat că ieri seara, 27 aprilie, canalul de Telegram Novosti Pridnestrovia susținea că la punctul de trecere a frontierei „Pervomaisc-Cuciurgan”, punct de pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene care face legătură cu regiunea Odesa, din partea Ucrainei au fost instalate plăci de beton, saci cu nisip și vehicule blindate.

Amintim că, în ultimele zile, în regiunea transnistreană au avut loc mai multe incidente, calificate drept „atacuri teroriste”: s-a tras în sediul așa-numitului Minister al Securității de la Tiraspol, au fost scoase din uz două antene de transmisiune a emisiunilor din Rusia, situate în satul Maiak, a fost semnalată o explozie la aerodromul din Tiraspol și prezența unor drone pe teritoriul satului Cobasna, acolo unde se găsește depozitul de muniții, unul dintre cele mai mari din Europa de Est.

Autoritățile de facto de la Tiraspol au declarat cod roșu de alertă teroristă pentru 15 zile, fiind intensificate controalele mijloacelor de transport la punctele de intrare/ieșire din regiune. De asemenea, elevii învață online, iar parada de 9 mai a fost anulată.
Tiraspolul a acuzat Kievul că ar sta în spatele provocărilor. La rândul lor, autoritățile de la Kiev dau vina pe serviciile speciale de la Moscova.

Președinta R. Moldova Maia Sandu susține că, de fapt, provocările sunt organizate din interiorul regiunii, întrucât ar exista tensiuni între diferite grupuri interesate să controleze puterea din regiune.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: