Ucraina prelungește legea marțială și perioada de mobilizarea generală până pe 21 noiembrie
Full Article 2 minutes read

Ucraina prelungește legea marțială și perioada de mobilizarea generală până pe 21 noiembrie

Ucraina prelungește legea marțială și perioada de mobilizare generală cu 90 de zile, până pe 21 noiembrie 2022. Demersul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost susținut de 328 de deputați din Rada Supremă, scrie Unian.

„Parlamentul a susținut (nr. 7664) prelungirea legii marțiale cu 90 de zile până la 21 noiembrie 2022. De asemenea, Rada a susținut (nr. 7665) aprobarea Decretului „Cu privire la prelungirea perioadei de mobilizare generală”, se arată în raportul publicat de Rada Supremă.

Conform ursei citate, ambele decizii au fost susținute de 328 de deputați ucraineni.

Amintim că legea marțială în Ucraina a fost introdusă în prima zi a invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în 24 februarie 2022.

Rada Supremă a prelungit de două ori legea marțială cu 30 de zile, iar pe 22 mai cu 90 de zile, până pe 23 august. În același fel a fost prelungită și perioada de mobilizare generală.

Precizăm că pe perioada legii marțiale, cetățenii de sex masculin ai Ucrainei cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani sunt limitați să călătorească în afara țării. Libertatea de circulație a cetățenilor, străinilor și apatrizilor este, de asemenea, limitată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: