Ucraina, reacție la declarația lui Lavrov despre Transnistria: „Efort de a destabiliza situația”
Full Article 2 minutes read

Ucraina, reacție la declarația lui Lavrov despre Transnistria: „Efort de a destabiliza situația”

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, a comentat declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care s-a arătat „preocupat” de soarta cetățenilor ruși care locuiesc în regiunea transnistreană. Diplomatul ucrainean consideră că declarația lui Lavrov ar reprezenta un nou „efort de destabilizare” a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV.

„Declarația lui Lavrov este o parte de eforturi de destabilizare internă a Republicii Moldova. Declarația a fost focusată pe acea parte a populației care vizionează știri în rusă și încă consideră sursele legate de Federația Rusă de încredere. Prin această declarație, Lavrov încearcă să-i facă pe moldoveni să se îndoiască de eforturile Guvernului Republicii Moldova. Dacă o parte din moldoveni ar crede că Guvernul nu acționează corect în ceea ce privește reglementarea transnistreană, înseamnă că nu vor vota pentru forțele respective. Totul este simplu”, a declarat Marko Șevcenko.

Amintim că Lavrov s-a referit, în discursul ținut în cadrul ședinței Dumei de Stat din 14 februarie, la locuitorii regiunii transnistrene, precum și la Găgăuzia. Șeful diplomației ruse a spus că conducerea Moldovei nu ar fi „un organism independent, ci încă unul din proiectele Statelor Unite și Uniunii Europene”.

„Vom face tot ce ne stă în putință pentru a inversa această tendință pentru a relua procesul politic. La urma urmei, avem 200 000 de cetățeni care trăiesc acolo și, bineînțeles, suntem preocupați de soarta lor și nu le vom permite să devină victime ale altei aventuri occidentale”, a continuat Lavrov. Detalii – AICI.

Chișinăul nu a comentat, deocamdată, declarațiile ministrului rus de Externe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: