„Ucraina va câștiga”. Boris Johnson, discurs în Parlamentul ucrainean
Full Article 2 minutes read

„Ucraina va câștiga”. Boris Johnson, discurs în Parlamentul ucrainean

Premierul britanic Boris Johnson a avut un discurs pe 3 mai în Parlamentul ucrainean, prin videoconferință. Oficialul și-a exprimat încrederea în victoria Ucrainei asupra Rusiei și a anunțat un nou pachet de sprijin militar, relatează Evropeiskaea Pravda.

„În următoarele săptămâni, vă vom trimite Brimstones, acestea sunt sisteme de rachete antinavă, precum și vehicule blindate, pentru a evacua oamenii din teritoriile ocupate și din locurile amenințătoare… Vorbim despre un nou pachet de sprijin de 300 de milioane de lire sterline”, a spus Johnson.

Potrivit lui, pachetul va include și radare „pentru a determina locația artileriei care vizează orașele voastre și drone pentru a vă întări infanteria”.

Premierul britanic a spus că vrea să întărească Ucraina într-o asemenea măsură încât nimeni să nu îndrăznească vreodată să o invadeze.

La fel, el și-a exprimat încrederea că Ucraina va câștiga războiul.

„Despre aceasta le voi spune nepoților și strănepoților că ucrainenii au învățat întreaga lume că forța brutală a agresorului nu poate face nimic oamenilor care au ales libertatea. Ei vor spune că ucrainenii, prin perseverența lor, prin sacrificiul lor, au demonstrat că tunurile și tancurile nu pot suprima o națiune care luptă pentru independență, așa că cred și știu că Ucraina va câștiga”, a declarat oficialul britanic.

Premierul britanic este primul lider occidental care se adresează Parlamentului ucrainean de la începutul invaziei ruse. Pe 9 aprilie, el a făcut o vizită surpriză la Kiev, unde a umblat pe străzile pustii ale capitalei alături de preşedintele Zelenski.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: