UE majorează ajutorul umanitar pentru Moldova și Ucraina cu 175 de milioane de euro
Full Article 1 minutes read

UE majorează ajutorul umanitar pentru Moldova și Ucraina cu 175 de milioane de euro

Comisia Europeană va aloca o asistență umanitară suplimentară de 175 de milioane de euro pentru a sprijini cele mai vulnerabile segmente ale populației din Republica Moldova și Ucraina. Acest lucru a fost anunțat pe 19 octombrie de comisarul european pentru managementul crizelor, Janez Lenarcic, aflat într-o vizită la Kiev. El a subliniat că „iarna viitoare va aduce probabil provocări serioase Ucrainei și trebuie să fim pregătiți pentru ele”, notează NM.

Potrivit lui Lenarcic, 150 de milioane de euro vor fi direcționate pentru a sprijini cele mai vulnerabile segmente ale populației din Ucraina și 25 de milioane de euro în Moldova.

„Prioritatea este asigurarea unui adăpost de iarnă, având în vedere gerul așteptat. Alte priorități includ educația de urgență, îngrijirea sănătății și asistența pentru protecție”, a mai precizat Janez Lenarcic.

Cu această nouă finanțare, suma totală a asistenței umanitare ferită de UE ca răspuns la războiul Rusiei din Ucraina va depăși 500 de milioane de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: