UE va discuta „în zilele apropiate” despre cererea de aderare a Ucrainei
Full Article 1 minutes read

UE va discuta „în zilele apropiate” despre cererea de aderare a Ucrainei

Uniunea Europeană urmează să discute, „în zilele apropiate” despre cererea de aderare a Ucrainei. Declarația a fost făcută pe 7 martie de către Charles Michel, președintele Consiliului European.

„Solidaritatea UE, prietenia și susținerea fără precedent a Ucrainei este fermă. Vom discuta în zilele următoare despre cererea Ucrainei de aderare”, a scris oficialul european pe Twitter.

 

Între timp, portaul Bloomberg scrie că mai multe state, inclusiv Germania și Regatul Țărilor de Jos pledează împotriva propunerii ca Ucrainei să îi fie acordat, săptămâna aceasta, statutul de „țară-candidat la aderarea la UE”.

Pe 2 martie, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE. Pe 3 martie, o cerere similară a depus Georgia.

În cadrul reuniunii Parlamentului European, doi eurodeputați din România au cerut UE ca împreună cu Ucraina să accepte și aderarea R. Moldova.

Președinta Maia Sandu a anunțat, pe 3 martie, că Republica Moldova depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat în fața presei de către șefa statului, președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Natalia Gavrilița.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: