UE va instrui 15 mii de soldați ucraineni. Misiunea va costa peste €106 mln
Full Article 1 minutes read

UE va instrui 15 mii de soldați ucraineni. Misiunea va costa peste €106 mln

Uniunea Europeană lansează o misiune de instruire a 15.000 de soldaţi ucraineni pe teritoriul său. Decizia a fost aprobată astăzi, 17 octombrie, de către miniştrii de externe ai celor 27 de ţări membre, în cadrul unei reuniuni desfășurate la Luxemburg, informează BBC.

Misiunea va începe în luna noiembrie și va dura doi ani, iar implementarea ei va costa 106,7 milioane de euro.

Antrenamentele vor fi conduse de vice-admiralul francez Hervé Blezhan și vor fi coordonate cu alte centre de pregătire militară ucraineană din Marea Britanie, SUA și Canada. Germania și Polonia au anunțat anterior că sunt pregătite să organizeze astfel de instruiri.

Săptămâna trecută, 10 mii de soldați ucraineni care au fost instruiți în Marea Britanic s-au întors în țară. Este al doilea grup antrenat în astfel de condiții, informează Visegrad 24. Totodată, pe 15 octombrie, ministrul francez al Apărării a anunțat într-un interviu pentru Le Parisien că Parisul este gata să primească 2000 de soldați ucraineni în unitățile militare franceze pentru instruire.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: