Ultima noapte în cort. Judecătorii au plasat-o, din nou, pe Tauber în arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Ultima noapte în cort. Judecătorii au plasat-o, din nou, pe Tauber în arest la domiciliu

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, a fost plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată astăzi, 25 octombrie, de către magistrații Curții de Apel Chișinău.

Marina Tauber nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată.

„De la data arestării, 21 iulie, când au fost și percheziții pentru prima dată în mai multe organizații teritoriale, am avut doar o audiere. Vreau să vă spun că aceste dosare sunt inventate și nu au nici o tangență cu învinuirile care îmi sunt aduse. Nici eu, nici Ilan Șor și nici colegii mei de partid nu au încălcat nimic. Noi ne conformăm legii și activăm în strictă conformitate cu legislația Republicii Moldova, inclusiv și practicile internaționale și europene”, a declarat Tauber.

 

Amintim că noaptea trecută deputata Partidului „ȘOR” ar fi înnoptat în corturile amplasate în fața Procuraturii Generale. Parlamentara susține că, împreună cu manifestanții partidului, au așteptat ca în dimineața zilei de 25 octombrie să-i întâmpine la muncă pe angajații instituției.

Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, acolo unde a stat până pe 14 septembrie. Ulterior, judecătorii au decis plasarea parlamentarei sub control judiciar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: