Ultima șansă pentru Nesterovschi să se întoarcă în sânul PSRM. Ultimatumul anunțat de Batrîncea
Full Article 2 minutes read

Ultima șansă pentru Nesterovschi să se întoarcă în sânul PSRM. Ultimatumul anunțat de Batrîncea

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) Vlad Batrîncea îi cere lui Alexandr Nesterovschi, care a anunțat că părăsește echipa socialiștilor, să se prezinte la partid pentru a declara că nu el a scris cererea respectivă sau să își depună mandatul de deputat. 

„În ultimele 8-9 luni au existat mai multe tentative de a corupe colegii noștri din fracțiune. (…) Îmi pare rău că domnul Nesterovschii a cedat. Dat fiind faptul că dumnealui nu a găsit suficient curaj să se prezinte la ședința fracțiunii și să informeze colegii, domnul Nesterovschi este așteptat la fracțiune. Ori revine în echipă și expune public poziția că cererea nu a fost scrisă de dumnealui, doar a subsemnat-o, or să depună mandatul. Acest mandat nu aparține dumnealui, aparține partidului”, a menționat Batrîncea, în cadrul unor declarații de presă.

„Vom lupta prin toate metodele constituționale și democratice cu traseiștii”, a adăugat el. Totodată, socialistul a cerut „organelor de drept să combată aceste practici nocive de migrație politică”.

Cu privire la declarațiile lui Nesterovschi că PSRM nu ar acționa „în apărarea intereselor poporului și construirea unei societăți juste”, Batrîncea a spus: „Dumnealui nu are motive de a ne reproșa nouă ceva”.

Amintim că pe 15 martie, parlamentarul Alexandr Nesterovschi a anunțat că părăsește PSRM. Acesta a precizat că va rămâne deputat independent. Totodată, Nesterovschii a declarat că se alătură „Mișcării pentru popor” pentru a obliga Guvernul să achite facturile la energia electrică, încălzire și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor. Menționăm că din „Mișcarea pentru Popor” fac parte mai mulți activiști și politicieni, inclusiv Partidul „ȘOR”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: