Facebook/IGSU

Un adolescent s-a înecat în Nistru, după ce ar fi salvat alt copil de la înec. Trupul neînsuflețit, recuperat a doua zi 

Un băiat de 15 ani s-a înecat pe 8 iulie în râul Nistru, în timp ce se scălda. Trupul neînsuflețit a fost recuperat a doua zi. Informațiile au fost confirmate într-un comunicat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pe 8 iulie, ora 19:58, salvatorii au recepționat informații despre faptul că un adolescent de 15 ani s-ar fi înecat în râul Nistrul, în apropierea satului Varnița, în timp ce se scălda.

La fața locului au intervenit angajații Unității salvatori și pompieri Anenii Noi și scafandrierii din cadrul Direcției regionale căutare – salvare nr. 1 din municipiul Chișinău. Angajații IGSU au efectuat lucrări de căutare subacvatică, însă fără rezultat. Căutările au fost reluate în dimineața zilei de 9 iulie.

În urma lucrărilor efectuate, către ora 10:39, scafandrierii IGSU au depistat și au extras la suprafața corpul neînsuflețit al minorului.

Cazul este cercetat de către organele de resort.

Menționăm că, anterior, autoritățile nerecunoscute ale regiunii transnistrene au transmis că adolescentul își petrecea timpul pe malul râului împreună cu familia. La un moment dat, tânărul ar fi văzut un alt minor care a început să se înece, a intrat în apă și a reușit să-l salveze, însă el însuși nu a mai putut să ajungă la mal.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

R. Moldova va avea un centru național de management al crizelor: Parlamentul a dat undă verde proiectului

În Moldova va fi înființat Centrul Național de Management al Crizelor. Parlamentul a votat, în lectura a doua, proiectul de lege privind managementul situațiilor de criză, care stabilește crearea acestui centru. Instituția va coordona toate măsurile de prevenire, pregătire, intervenție și recuperare în situații de criză, la nivel național.

Proiectul de lege, susținut de 60 de deputați și elaborat de un grup de parlamentari PAS, stabilește modul în care autoritățile, instituțiile publice, organizațiile neguvernamentale și operatorii economici vor colabora în gestionarea integrată a crizelor.

Centrul Național de Management al Crizelor va activa sub conducerea Prim-ministrului și va avea rolul de a coordona toate acțiunile în caz de criză. În paralel, va fi creată și Comisia Națională de Management al Crizelor, alcătuită din premier, șeful Centrului, conducători ai operațiunilor, miniștri și alți responsabili, în funcție de tipul crizei.

Legea introduce și alte măsuri noi, printre care crearea registrului național al riscurilor, instituționalizarea Centrelor Operaționale de Coordonare pentru gestionarea crizelor şi a punctelor de contact 24/7. Totodată, documentul prevede elaborarea unui Plan Național de Management al Crizelor, obligatoriu pentru toate instituțiile implicate.

O altă prevedere este regimul stării de alertă, care va permite instituirea unor măsuri restrictive temporare, în condiții de legalitate și proporționalitate, pentru a limita efectele crizelor.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 septembrie 2025.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: