Un bărbat din Florești și-a bătut mama și a oferit mită unui polițist ca să scape de pedeapsă. Cazul a ajuns la CNA
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Florești și-a bătut mama și a oferit mită unui polițist ca să scape de pedeapsă. Cazul a ajuns la CNA

Un caz de violență în familie, care a avut loc în satul Roșieticii Vechi din Florești, s-a terminat cu reținerea unui polițist de sector și a unui intermediar. Aceștia au fost denunțați la Centrul Național Anticorupție (CNA) de către un bărbat, cercetat de poliție, pentru că și-ar fi agresat mama.

Potrivit denunțătorului, angajatul Inspectoratului de Poliție Florești i-ar fi dat de înțeles că ar putea rezolva plângerea depusă de mama sa pentru agresare fizică în schimbul unei stimulări financiare. Rolul intermediarului dintre polițist și presupusul agresor s-a angajat să-l execute un cumătru, care urma să transmită suma de 2000 de lei. După ce s-a rezolvat cazul, bărbatul s-a răzgândit să achite suma convenită și i-a denunțat pe ambii la Direcția generală teritorială Nord a CNA.

Drept urmare, CNA și procurorii au inițiat o anchetă pentru trafic de influență, iar în seara de 8 martie, polițistul și intermediarul au fost reținuți și plasați în izolator pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați de trafic de influență, aceștia riscă pușcărie sau amendă penală, iar în cazul polițistului și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: