Un bărbat din Ocnița, condamnat pentru tentativă de viol a unei femei în vârstă de 77 de ani. Și-a recunoscut vinovăția 
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Ocnița, condamnat pentru tentativă de viol a unei femei în vârstă de 77 de ani. Și-a recunoscut vinovăția 

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din raionul Ocnița, a fost condamnat pentru tentativă de viol a unei femei în vârstă de 77 de ani. Acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani și cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Bărbatul și-a recunoscut vinovăția. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunțat pe 21 noiembrie că un bărbat de 37 de ani din raionul Ocnița a fost recunoscut vinovat pentru tentativă de viol a unei femei de 77 de ani, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani și cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, la 18 septembrie 2023, aproximativ ora 20:30, inculpatul, aflându-se într-un sat din raionul Ocnița, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale cu o femeie în vârstă de 77 ani, a pătruns în locuința acesteia, în timp ce ultima se afla culcată în pat. Prin constrângere fizică și psihică după ce a doborât victima la podea, a intenționat să întrețină cu bătrâna un act sexual neconsimțit, însă, din motivul că partea vătămată a reușit să fugă, ultimul nu și-a dus intenția până la capăt”, se arată într-o declarație a Procuraturii Generale.

Se menționează că inculpatul și-a recunoscut vinovăția „prin urmare cauza în privința acestuia a fost examinată în baza acordului de recunoaștere a vinovăției”.

Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului a fost menținută de către instanța de judecată până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare”, au adăugat procurorii.

Reprezentanții Procuraturii Generale au precizat că sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: