Un cetățean al Ucrainei, reținut pentru traversarea ilegală a frontierei. Acesta spera că în R. Moldova își va găsi un loc de muncă plătit
Full Article 2 minutes read

Un cetățean al Ucrainei, reținut pentru traversarea ilegală a frontierei. Acesta spera că în R. Moldova își va găsi un loc de muncă plătit

Un cetățean al Ucrainei, care intenționa să ajungă în Republica Moldova a fost reținut de oamenii legii, informează Poliția de Frontieră. 

Potrivit sursei citate, în dimineața zilei de 18 martie, grănicerii ucraineni le-au comunicat polițiștilor de frontieră moldoveni că au observat o persoană care înaintează dinspre Ucraina spre Republica Moldova. Ulterior, patrula care desfășura misiunea de serviciu l-a reținut pe individ.

Astfel, pe direcția localităților Valea Perjei – Dimitrevka a fot reținut un bărbat, care s-a legitimat în baza unei copii a actului de identitate ca cetățean ucrainean, în vârstă de 35 de ani. Persoana a fost escortată la sediul sectorului unde a declarat că activează în calitate de cioban în localitatea vecină, din Ucraina. Acesta a recunoscut că avea intenția de a trece ilegal frontiera de stat, în speranța că în Republica Moldova își va găsi un loc de muncă plătit și va fi tratat corespunzător de către angajator.

Precizăm că bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 750 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. Individul a fost reținut pentru 72 de ore până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: