Un cetățean georgian, căutat de Interpol pentru „terorism”, reținut la intrarea în R. Moldova (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un cetățean georgian, căutat de Interpol pentru „terorism”, reținut la intrarea în R. Moldova (VIDEO)

Doi cetățeni ai Georgiei, suspectați de activități teroriste, au fost reținuți la intrarea în Republica Moldova. S-a întâmplat, săptămâna trecută la Aeroportul Internațional Chișinău, informează Poliția de Frontieră, pe 8 iulie. Cei doi au venit la Chișinău cu o cursă din Istanbul. Unul dintre ei era căutat de INTERPOL.

Doi cetățeni georgieni, cu vîrsta de 19 și 20 de ani au fost reținuți la ieșirea din aeronavă de către agenții de securitate. Unul din reținuți are 20 de ani, iar pe numele său a fost emis mandat de arest pentru comiterea infracțiunii de „terorism” de către autoritățile de drept din SUA. Străinii s-au prezentat la intrarea în Republica Moldova, fiind pasagerii ai rutei „Istanbul-Chișinău”.

În cadrul controlului adițional, angajații poliției de frontieră au depistat documente care confirmă că cei doi au fost pregătiți în centre specializate de antrenament militar, precum și materiale multimedia cu conținut de natură teroristă.

Cetățeanul căutat prin Interpol a fost documentat și plasat în izolatorul de detenție preventivă al Direcției de Poliție mun. Chișinău, în timp ce cel de-al doilea cetățean georgian a fost declarat persoană inadmisibilă pe teritoriul Republicii Moldova și a fost urcat la bordul unui avion spre Turcia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: