Un contingent al Armatei Naționale va participa la parada de Ziua Independenței a Ucrainei
Full Article 1 minutes read

Un contingent al Armatei Naționale va participa la parada de Ziua Independenței a Ucrainei

Un contingent al Armatei Naționale va participa la parada dedicată aniversării a 30-a de la proclamarea independenţei Ucrainei, care se va desfăşura la data de 24 august, la Kiev. Subiectul a fost discutat de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi în cadrul unei întrevederi cu Marko Shevchenko, ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova.

„Reieşind din starea epidemiologică alarmantă din regiune, legată de pandemia COVID-19 şi în scopul prevenirii infectărilor în rândul efectivului, Armata Naţională va detaşa la eveniment un număr limitat de militari din Compania Garda de Onoare”, se arată în mesajul Ministerului Apărării.

Totodată, pe agenda discuţiilor s-au aflat subiecte cu privire la colaborarea bilaterală pe segment militar şi perspectivele de consolidare a parteneriatelor dintre cele două armate.

Oficialii au vorbit și despre importanţa prezenţei militarilor moldoveni şi ucraineni la exerciţiile multinaționale de menținere a păcii, care au ca scop creşterea interoperabilităţii şi schimbul de experienţă dintre contingentele celor două armate.

Cooperarea moldo-ucraineană în domeniul apărării a demarat în 1993.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: