Un copil de 2 ani al unui cuplu de moldoveni din Italia a murit după ce s-a înecat cu o jucărie. Părinții sunt de acord să-i doneze organele
Full Article 2 minutes read

Un copil de 2 ani al unui cuplu de moldoveni din Italia a murit după ce s-a înecat cu o jucărie. Părinții sunt de acord să-i doneze organele

Un băiețel de doi ani, fiul unor moldoveni stabiliți în Italia, a murit în dimineața de joi, 28 decembrie, la Spitalul Policlinico Agostino Gemelli din Roma, unde fusese dus cu elicopterul de la spitalul din Monterotondo. Micuțul înghițise o piesă dintr-o jucărie, informează Corriere della Sera, citat de Rotalianul.

Potrivit sursei citate, micuțul, aflat în stop cardiac temporar, a fost dus de urgență la Roma, în cod roșu. Părinții, un cuplu de moldoveni care lucrează în Italia, l-au auzit respirând greu în somn și au sunat imediat la 118.

Presa scrie că medicul de la spitalul din Monterotondo, care l-a examinat de urgență, a descoperit că micuțul avea bucăți de jucărie în esofag. Copilul a fost transferat imediat cu elicopterul la Spitalul Policlinico Gemelli din capitala Italiei, dar spre dimineață a decedat.

Într-un comunicat, reprezentanții de la Policlinico Gemelli au explicat că băiețelul a ajuns la spital deja în moarte cerebrală, după mai mult de o oră de resuscitare cardio-pulmonară.

Potrivit sursei citate, părinții și-au dat consimțământul pentru prelevarea și donarea organelor.

Procuratura din Italia a deschis un dosar cu privire la tragedie. Carabinierii investighează, de asemenea, cazul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: