Un copil din Moldova, care a revenit în Israel, a fost testat pozitiv cu noua sub-variantă a tulpinei Delta
Full Article 2 minutes read

Un copil din Moldova, care a revenit în Israel, a fost testat pozitiv cu noua sub-variantă a tulpinei Delta

Un copil de 11 ani, care s-a întors în Israel dintr-o călătorie în Republica Moldova, a fost testat pozitiv cu noua sub-tulpină Delta a coronavirusului – AY4.2. Minorul a fost plasat în izolare, informează presa din Israel.

Cazul a fost depistat în seara de 19 octombrie, iar pacientul este un băiat de 11 ani, care s-a întors din Republica Moldova, unde a călătorit împreună cu părinții. Copilul a fost testat pozitiv în urma unui control la Aeroportul Ben Gurion. Băiatul a fost plasat în izolare, fiind deocamdată singurul caz de acest fel înregistrat în Israel. Ministerul Sănătății din acest stat a demarat o anchetă epidemiologică.

Deocamdată, oamenii de știință nu au reușit să stabilească dacă noua sub-variantă este mai contagioasă decât cea precedentă. Unii savanți consideră că aceasta se poate răspândi cu până la 15% mai repede.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 6% dintre infectările curente din Marea Britanie reprezintă anume această sub-variantă a tulpinei Delta de Covid-19. În SUA, au fost înregistrate până acum doar trei infectări de acest fel. În Danemarca, 2% dintre persoanele infectate au fost testate pozitiv cu această sub-tulpină Delta.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: