Un copil din Soroca a fost diagnosticat cu rujeolă. Este al doilea caz înregistrat în Moldova, în 2023
Full Article 50 second read

Un copil din Soroca a fost diagnosticat cu rujeolă. Este al doilea caz înregistrat în Moldova, în 2023

Un copil de trei ani din orașul Soroca a fost diagnosticat cu rujeolă, după ce a revenit recent cu părinții din Federația Rusă. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, într-un comunicat din 4 decembrie. Potrivit instituției, atât minorul, cât și persoanele cu care a contactat nu au fost vaccinate împotriva rujeolei.

Părinții minorului au solicitat asistență medicală după apariția simptomelor caracteristice bolii. Copilul a beneficiat de tratamentul corespunzător”, se arată în comunicat.

Precizăm că acesta este al doilea caz de rujeolă înregistrat în Republica Moldova, în 2023.

Ministerul Sănătății a menționat rujeola este o infecție extrem de contagioasă, care se transmite pe cale aeriană de la persoana bolnavă. Primul semn al virusului este febra ridicată, care durează câteva zile. O erupție cutanată apare pe piele în ziua 3 – 4. Cea mai frecventă complicație a rujeolei este pneumonia. Numai vaccinarea poate preveni infecția cu rujeolă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: