Un deputat al Platformei DA îl acuză pe Marian Lupu de corupție și îi cere demisia
Full Article 2 minutes read

Un deputat al Platformei DA îl acuză pe Marian Lupu de corupție și îi cere demisia

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Vasile Năstase cere demisia președintelui Curții de Conturi Marian Lupu și cercetarea penală a acestuia, pentru acte de corupție. Parlamentarul a expediat pe 12 septembrie o scrisoare în adresa Centrului Național Anticorupție (CNA). Reacția vine în urma unei investigații jurnalistice, prin care se arată că studiile universitare ale fiicei lui Lupu ar fi fost achitate de o firmă din offshor, controlată de Vladimir Plahotniuc, din banii proveniți de la întreprinderea „Metalferos”.

Deputatul Vasile Năstase solicită directorului CNA Ruslan Flocea să inițieze urmărirea penală a președintelui Curții de Conturi Marian Lupu, pe care îl acuză de acte de corupție.

„Am trimis Centrului Național Anticorupție interpelarea de mai jos pentru a porni un dosar penal și a stabili cine și în ce măsură a participat la aceste acte oribile de corupție. Domnule Lupu, dați-vă demisia!”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Nicio zi fără dezvăluiri!Jurnaliștii de la RISE l-au identificat pe Gicul lui Marian Lupu.Am trimis Centrului Național…

Posted by Vasile Nastase on Saturday, September 12, 2020

Reacția vine după ce portalul rise.md a publicat o investigație, potrivit căreia, o firmă-căpușă controlată de fostul președinte al PDM Vlad Plahotniuc ar fi plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni la universități din străinătate. Fiica lui Marian Lupu, președintele Curții de Conturi, s-ar afla printre beneficiari.

Pe 15 iulie 2014, când Marian Lupu era președintele Partidului Democrat din Moldova, firma offshore Rowallan Overseas SA ar fi transferat Universității Maastricht 10 510 de euro pentru studiile Alexandrei Lupu. Peste 14 zile, aceeași firmă ar fi transferat în același scop încă 8500 de euro.

NM a telefonat-o pe șefa secției relații externe și comunicare din cadrul Curții de Conturi Violeta Balan pentru o reație, însă aceasta nu a răspuns la telefon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: