Un deputat PAS anunță că a sesizat Procuratura Generală, după ce un parlamentar socialist l-a denunțat la ANI
Full Article 2 minutes read

Un deputat PAS anunță că a sesizat Procuratura Generală, după ce un parlamentar socialist l-a denunțat la ANI

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Petru Frunze a anunțat că a înregistrat o plângere la Procuratură pe numele președintelui Comisiei juridice, numiri și imunități, deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vasile Bolea, pe motiv că ar face presiuni asupra angajaților Autorității Naționale de Integritate (ANI).

„Bolea crede că toate minciunile inventate de el trebuie să fie luate în considerație. Crede că dacă astăzi este la putere poate face tot ce dorește cu deputații din opoziție. Presiunile politice din partea celor de la putere trebuie oprite, altfel vor transforma Republica Moldova într-o dictatură”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul PAS.

În replică, Vasile Bolea a răspuns că deputații „onești” trebuie să-și declare corect și cinstit toate bunurile, nu să le ascundă sub diferite șiretlicuri.

„Îi recomand deputatului PAS, Petru Frunze, să pregătească răspunsuri pentru Agenția Națională de Integritate, inspectoratul fiscal, dar și pentru procurori, referitor la averea și interesele sale. Din declarațiile de avere și interese s-a văzut cât de „onest” este, atât el, cât și alți deputați curat-murdari de la PAS. Adresarea lui la Procuratura Generală e o acțiune disperată de a încerca să creeze o perdea de fum, sub care să ascundă toate încălcările lui”, a precizat Bolea.

Amintim că pe 5 august deputatul PSRM Vasile Bolea a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate în legătură cu declarația de avere și interese ale deputatului PAS Petru Frunze. Socialistul îl acuză pe Frunze că nu a declarat mai multe bunuri și surse de venit. În replică, Petru Frunze susține că Bolea ar încerca astfel „să sustragă opinia publică de la dosarul Bahamas în care figurează cu suma de 500 0000 lei”.

În ultimele zile, mai mulți deputați socialiști au depus sesizări la ANI, pe motiv că ar fi depistat neconcordanțe în declarațiile de avere ale unor parlamentari PAS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: