Un deputat PAS denunță un atac raider asupra sanatoriului „Moldova” din Truskaveț. Ce spun reprezentanții guvernului
Full Article 2 minutes read

Un deputat PAS denunță un atac raider asupra sanatoriului „Moldova” din Truskaveț. Ce spun reprezentanții guvernului

Sanatoriul „Moldova” din orașul Truskaveț, Ucraina, pare să fie supus unui atac raider, în scopul preluării. Avertizarea vine din partea deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco. Într-o postare publicată pe 4 august pe pagina sa de Facebook, parlamentarul a anunțat că va solicita Cancelariei de Stat să verifice informațiile și să nu admită preluarea bunurilor statului.

„Am primit recent o adresare a medicului-șef al sanatoriului ”Moldova” din or.Truskaveț, Ucraina, dl Babeliuc. Din ea rezultă că această proprietate a Statului Republica Moldova din Ucraina este supusă unui atac raider, în scopul preluării. Sanatoriul “Moldova”, între altele, este unul dintre cele mai populare în stațiunea Truscaveț. Din complex face parte și unul dintre cele mai bune centre SPA din Ucraina”, a scris Litvinenco.

Potrivit deputatului PAS, sanatoriul respectiv are 12 etaje și dispune de un solariu în aer liber, sală de cinema și de conferințe. Sanatoriul este amplasat la trei minute distanță de încăperea centrală cu ape minerale din Truskaveț.

„Voi solicita Cancelariei de Stat – proprietarul sanatoriului – să verifice informația respectivă pentru a nu admite preluarea bunurilor statului. De asemenea, voi face o sesizare către organele responsabile ca să cerceteze sub aspect penal informația respectivă”, a subliniat Litvinenco.

Atac raider asupra sanatoriului ”Moldova” din Truskaveț?Am primit recent o adresare a medicului-șef al sanatoriului…

Posted by Sergiu Litvinenco on Tuesday, 4 August 2020

În același timp, într-un interviu pentru agenția IPN, secretarul general al guvernului, Liliana Iaconi, a declarat că la sanatoriul „Moldova”, situat în Truskaveț, Ucraina, va avea loc un audit financiar. Acesta a fost inițiat de Cancelaria de Stat a guvernului, din motiv că administrația instituției medico-sanitare a expediat mai multe cereri pentru permisiunea de a lua credite bancare.

Bunurile Moldovei pe teritoriul Ucrainei sunt gestionate de Întreprinderea de stat „Medisan”. Solicitat de IPN, Alexandru Bunescu, șeful Întreprinderii de stat „Medisan”, a declarat că „în ultimul an datoriile sanatoriului „Moldova” au crescut cu 60%”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: