Un deputat PAS solicită verificarea declarației de avere a mamei lui Igor Dodon. A expediat un demers la ANI și la PG
Full Article 1 minutes read

Un deputat PAS solicită verificarea declarației de avere a mamei lui Igor Dodon. A expediat un demers la ANI și la PG

Deputata PAS, Doina Gherman, a expediat un demers în adresa Procuraturii Generale și a Autorității Naționale de Integritate. Aceasta solicită verificarea declarației de avere a Galinei Dodon, mama președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Doamna Galina Dodon a activat toată viața în calitate de bugetar (profesoară de limbă română în satul Sadova), iar la moment este consilieră locală la al doilea mandat. Dumneaei a declarat venituri care depășesc substanțial posibilitățile financiare ale unui profesor aflat la pensie”, se anunță în demers.

Doina Gherman face referire la o casă privată de 240,8 metri pătrați, trei construcții auxiliare din gospodărie de 179,7 metri pătrați, 103 terenuri agricole cu o suprafață totală de 28,3 hectare evaluate la 387, 2 mii lei și un depozit bancar cu 153 600 de lei.

În acest sens, deputata notează faptul că are „o bănuială rezonabilă că doamna Galina Dodon este o simplă interpusă și că bunurile sus enunțate ar aparține de facto domnului Igor Dodon, fiind înscrise fictiv pe mama sa”.

Se pare că Dodon și-a băgat în scheme întreaga familie. Chiar și propria mamă. În loc să o protejeze. Iată așa un fecior…

Posted by Doina Gherman on Thursday, 20 August 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: