Un deputat PSRM cere CSP sancționarea procurorului care instrumentează dosarul lui Stoianoglo
Full Article 2 minutes read

Un deputat PSRM cere CSP sancționarea procurorului care instrumentează dosarul lui Stoianoglo

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vasile Bolea a anunțat în seara de 13 octombrie că a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în care este vizat procurorul Victor Furtună, cel care instrumentează dosarul lui Alexandr Stoianoglo. Socialistul îl acuză pe Furtună că a admis mai multe încălcări atunci când a decis începerea urmăririi penale a procurorului general suspendat din funcție.

„În această seară am depus La Consiliul Superior al Procurorilor sesizarea împotriva procurorului din Procuratura Anticorupție, Victor Furtună, care instrumentează dosarul politic a Procurorului General, Alexandru Stoianoglo. Am invocat viciile de procedură admise de către procurorul Furtună, invocând caracterul ilegal al ordonanței privind începerea urmăriri penale, precum și alte încălcări admise de către acesta”, a menționat Bolea.

Deputatul PSRM a solicitat CSP să dezbată sesizarea în ședință publică. De asemenea, acesta solicită sancționarea procurorului Victor Furtună.

„Cel care încearcă să tragă la răspundere penală persoane nevinovate trebuie să fie dur sancționat, eliminat din sistem și condamnat penal”, a argumentat politicianul.

***

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat fin funcția de procuror general, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: