Un fost primar din raionul Călărași, în vizorul ANI. Ar fi încheiat contracte cu firma soției sale
Full Article 2 minutes read

Un fost primar din raionul Călărași, în vizorul ANI. Ar fi încheiat contracte cu firma soției sale

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în privința fostui primar al comunei Răciula din raionul Călărași, Valeriu Cotelea. Acesta este bănuit că, anul trecut, ar fi semnat două contracte de achiziție în valoare totală de peste 35 mii lei cu o firmă fondată și administrată de către soția sa.

Conform primului contract semnat de către fostul ales local, autoritatea locală ar fi achiziționat obiecte de inox de la firma soției primarului. Cel de-al doilea contract de achiziție de valoare mică o fost semnat prin intermediul unei terțe persoane, de către directoarea grădiniței din localitate.

În rezultatul acestor acțiuni, inspectorul de integritate a stabilit că, prin încheierea personală a contractului de achiziție a obiectelor de inox și încheierea contractului de achiziție de valoare mică, prin intermediul unei terțe persoane, cu firma unei persoane apropiate (soția), fostul primar a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese.

În contextul dat, deoarece alesul local nu a declarat în scris conflictul de interese la ANI și nu a așteptat o soluție pe cauzele date, acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică și mandatul de primar, pentru o perioadă de 3 ani.

Totodată, dacă actul de constatare emis de ANI va rămâne definitiv – subiectul vizat ar putea fi înclus și în Registrul Interdicțiilor al ANI.

Actul de constatare poate fi contestat în instanța de contecios administrativ.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: