Un funcționar public nu a putut justifica jumătate de milion de lei și riscă confiscarea averii
Full Article 1 minutes read

Un funcționar public nu a putut justifica jumătate de milion de lei și riscă confiscarea averii

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat o diferență substanțială, în mărime de peste 500 mii lei, între avere dobândită și veniturile obținute de către un funcționar public în cadrul Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și soția acestuia, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei averi.

Inspectorul de integritate a ajuns la concluzia că explicațiile subiectului controlului nu sânt întemeiate, deoarece afirmațiile acestuia nu se bazează pe probe concludente și veridice.

ANI va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii.  De asemenea funcționarul public se decade din dreptul de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani din momentul când averea va fi constatată ca fiind nejustificată, printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Persoana supusă controlului va fi înscrisă în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, acesta fiind obligată să depună declarații de avere și interese personale rectificate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: