Un grup de ceceni promite ajutor Ucrainei în războiul cu Rusia. Kadîrov oferă $1 mln pentru a-i prinde
Full Article 2 minutes read

Un grup de ceceni promite ajutor Ucrainei în războiul cu Rusia. Kadîrov oferă $1 mln pentru a-i prinde

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a anunțat o recompensă 1 mln de dolari celui care va oferi informații despre locul aflării „batalioanelor șeicului Mansur și Dudaev”. Acesta este format din luptători ceceni care promit să ajute Ucraina în războiul cu Rusia, informează RIA Novosti.

Kadîrov a anunțat pe canalul său de Telegram că va oferi 1 milion de dolari pentru informația despre locul aflării așa-numitelor batalioane ale șeicului Mansur și a lui Djohar Dudaev. Anterior, el a promis să „se lămurească” cu oamenii care au fugit din Cecenia și promit să ajute Ucraina în războiul declanșat de Rusia.

„Nu putem să îi lăsăm să scape, trebuie să îi nimicim sau ei trebuie să se pună în genunchi și să ceară iertare de la popor, de la toți musulmanii. Sau să rămână fără cap”, a spus Kadîrov într-o înregistrare vocală.

***

Pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina. Moscova nu recunoaște că este război și susține că desfășoară „o operațiune militară specială, menită să denazifice și demilitarizeze Ucraina”.  Președintele rus Vladimir Putin susține că scopul este „protecția oamenilor, care pe durata a opt ani au fost ținta batjocurii și genocidului din partea regimului de la Kiev”. Ministerul rus al Apărării dă asigurări că armata lovește doar infrastructura militară și atacă doar trupele ucrainene, iar principala misiune ar fi „eliberarea Donbasului”.

De cealaltă parte, au fost publicate fotografii și înregistrări video cu orașe întregi distruse de bombardamente, gropi comune de mărimi impresionante, cazuri de torturi și violuri, inclusiv ale copiilor. Potrivit Procuraturii Generale de la Kiev, cel puțin 3818 civili au murit, iar 4000 au fost răniți în urma războiului declanșat de Rusia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: