Un grup infracțional dirijat de un deținut al Penitenciarului nr.13, deconspirat de oamenii legii (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un grup infracțional dirijat de un deținut al Penitenciarului nr.13, deconspirat de oamenii legii (VIDEO)

Oamenii legii au deconspirat activitatea unui grup infracțional, dirijat de un deținut al Penitenciarului nr.13 din mun. Chișinău. Individul ar fi șantajat un bărbat de 60 de ani din mun. Bălți, de la care a pretins suma de 10.000 de euro.

Potrivit poliției, organizatorul actului de șantaj este un bărbat în vârstă de 38 de ani, originar din Azerbaidjan, care pe parcursul ultimelor șapte luni se află în Penitenciarul nr.13 pentru comiterea unui omor.

În momentul în care a aflat despre poziția pro-acuzare a unui martor pe dosarul în care el este învinuit, deținând ilegal în penitenciar telefon mobil, a contactat un amic din Azerbaidjan. I-a solicitat individului să se deplaseze în Republica Moldova și să estorcheze prin șantaj, cu titlul de recompensă pentru detenția sa, suma de bani.

Executorul actului de șantaj este un bărbat în vârstă de 33 de ani, sosit recent în Republica Moldova. Acesta a estorcat, prin amenințări cu violență și omor, de la victimă și rudele acestuia, în trei tranșe, diferite sume bănești.

În rezultatul efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, a devenit posibilă documentarea activității criminale, astfel încât la 20 iulie, infractorul a fost reținut chiar în momentul primirii ultimei tranșe financiare în sumă de 60.000 lei.

În seara de 22 iulie, magistrații din Bălți au admis demersul procurorului de a-l plasa pe executor în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Investigațiile pe marginea acestui caz continuă pentru acumularea probatoriului și identificarea tuturor membrilor grupului infracțional.

Potrivit legii, șantajul comis de un grup criminal organizat se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 7 la 10 ani, cu amendă de la 92.500 până la 117.500 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: