Un înotător moldovean, stabilit în Franța, a obținut alte 3 medalii de aur: în 2022 în Belgia, acum – în Austria
Full Article 2 minutes read

Un înotător moldovean, stabilit în Franța, a obținut alte 3 medalii de aur: în 2022 în Belgia, acum – în Austria

Înotătorul moldovean Constantin Malachi a obținut trei medalii de aur la un turneu internațional din Viena. Înotătorul, care este stabilit de mai mulți ani în Franța, a evoluat la competiție alături de sportivi din 9 țări. El a reprezentat Moldova. Precizările au fost făcute de Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova. 

Reprezentanții Comitetului au declarat pe 17 mai că „înotătorul Constantin Malachi a dominat un turneu internațional din Viena”.

„El a cucerit trei medalii de aur, toate la stilul bras, pe distanțele 50, 100 și 200 de metri. La competiția din Viena au concurat 600 de sportivi din 10 țări”, au comunicat reprezentanții instituției.

Potrivit Comitetului olimpic și sportiv, Constantin Malachi este un înotător din Moldova, stabilit de mai mulți ani în Franța. El se află în plin proces de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris.

Amintim, în decembrie 2021, înotătorul Constantin Malachi a stabilit un nou record al Republicii Moldova la proba de 100 metri bras. Rezultatul 1:00.37 a fost înregistrat la Campionatul Mondial de la Abu Dhabi. Detalii AICI. Iar în 2022, Malachi a obținut 3 medalii de aur la campionatul Belgiei. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: