Un lot de 50 310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, livrat în Republica Moldova prin intermediul COVAX
Full Article 2 minutes read

Un lot de 50 310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, livrat în Republica Moldova prin intermediul COVAX

Republica Moldova a recepționat 50 310 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, astăzi, 20 mai. Acestea au fost livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX, informează Ministerul Sănătății. 

Totodată, mâine, 21 mai, urmează să ajungă în țară alte 50 310 doze de vaccin Pfizer-BioNTech, astfel în total, fiind vorba de 100 620 doze.

De asemenea, livrările pe platforma COVAX vor continua în zilele următoare, cu 45 600 de doze de vaccin Astra Zeneca, care vor fi expediate pe 24 mai.

Dozele de vaccin vor fi păstrate în depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și urmează să fie distribuite proporțional tuturor Centrelor de vaccinare din țară pentru a fi imunizate toate categoriile de populație.

Amintim că pe 19 mai, cabinetul interimar de miniștri a aprobat hotărârea privind achiziționarea unui lot de 700 de mii de vaccinuri produs de Pfizer. Potrivit premierului în exercițiu Aureliu Ciocoi, acesta ar urma să fie livrat în lunile septembrie-octombrie a anului curent.

Pe data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Oamenii sunt îndemnați să se adreseze la medicul de familie sau să se programeze la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: