Un miliard de euro promiși de Europa, ajung în Ucraina
Full Article 2 minutes read

Un miliard de euro promiși de Europa, ajung în Ucraina

Luni, 1 august, în contul Băncii Naționale a Ucrainei a fost virată prima jumătate de miliard de euro, din tranșa de un miliard anunțată de Uniunea Europeană. Cea de-a doua tranșă este așteptată marți, 2 august, anunță Ekanomiceskaia Pravda. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul ucrainean Denis Șmigal pe Telegram.

„Prima tranșă de 500 de milioane de euro a fost deja creditată în contul BNU. Ne așteptăm ca a doua tranșă să sosească mâine”, a spus Șmigal.

El a amintit că asistența de 1 miliard de euro face parte dintr-un pachet amplu de sprijin pentru Ucraina în vederea depășirii consecințelor financiare ale războiului, în valoare de 9 miliarde de euro. „Fondurile vor ajuta la finanțarea nevoilor bugetare prioritare”, a adăugat premierul ucrainean.

Pe 12 iulie, Consiliul Uniunii Europene a susținut alocarea a 1 miliard de euro de asistență macrofinanciară Ucrainei în sprijinul economiei în condiții de război. Suma este prima tranșă a unui pachet excepțional de asistență macrofinanciară în valoare totală de 9 miliarde euro.

Potrivit sursei citate, țările UE au pregătit o astfel de opțiune de rezervă după ce Comisia Europeană nu a reușit să obțină aprobarea Germaniei pentru un pachet de împrumut în valoare de 8,8 miliarde de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: