Un miliard de euro promiși de Europa, ajung în Ucraina
Full Article 2 minutes read

Un miliard de euro promiși de Europa, ajung în Ucraina

Luni, 1 august, în contul Băncii Naționale a Ucrainei a fost virată prima jumătate de miliard de euro, din tranșa de un miliard anunțată de Uniunea Europeană. Cea de-a doua tranșă este așteptată marți, 2 august, anunță Ekanomiceskaia Pravda. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul ucrainean Denis Șmigal pe Telegram.

„Prima tranșă de 500 de milioane de euro a fost deja creditată în contul BNU. Ne așteptăm ca a doua tranșă să sosească mâine”, a spus Șmigal.

El a amintit că asistența de 1 miliard de euro face parte dintr-un pachet amplu de sprijin pentru Ucraina în vederea depășirii consecințelor financiare ale războiului, în valoare de 9 miliarde de euro. „Fondurile vor ajuta la finanțarea nevoilor bugetare prioritare”, a adăugat premierul ucrainean.

Pe 12 iulie, Consiliul Uniunii Europene a susținut alocarea a 1 miliard de euro de asistență macrofinanciară Ucrainei în sprijinul economiei în condiții de război. Suma este prima tranșă a unui pachet excepțional de asistență macrofinanciară în valoare totală de 9 miliarde euro.

Potrivit sursei citate, țările UE au pregătit o astfel de opțiune de rezervă după ce Comisia Europeană nu a reușit să obțină aprobarea Germaniei pentru un pachet de împrumut în valoare de 8,8 miliarde de euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: