Un militar prin contract din cadrul Inspectoratului General de Carabineri, reținut pentru trafic de droguri (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un militar prin contract din cadrul Inspectoratului General de Carabineri, reținut pentru trafic de droguri (VIDEO)

Oamenii legii au deconspirat un grup criminal specializat în traficul ilicit de droguri din care ar face parte și militari prin contract, funcționari ai Inspectoratului General de Carabineri (IGC) al MAI. Potrivit unui comunicat publicat pe 1 februarie, acum câteva zile, s-a reușit reținerea angajatului IGC, dar și a unui complice al acestuia.

Bărbatul a fost reținut pe 25 ianuarie, în flagrant delict. În rezultatul percheziției corporale, au fost depistate și ridicate pachete cu masa vegetală asemănătoare cu marijuana, pastile ecstasy și telefonul mobil utilizat la săvârșirea infracțiunii.

Concomitent, în rezultatul perchezițiilor la domiciliul altui membru al grupului, au fost depistate și ridicate 800 doze de LSD, 200 gr. de marijuana, 5 gr. de substanță asemănătoare cu hașiș, 1 pastilă ecstasy, cântarul și accesoriile pentru ambalarea dozelor de droguri pentru comercializare. Astfel, valoarea estimativă a drogurilor eliminate din circuit sunt estimate la 200 000 lei.

Funcționarul IGC și complicele acestuia au fost arestați pentru 20 și respectiv 30 zile.

Pentru această infracțiune, Codul Penal prevede de la 3 la 7 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

În acest context, SPIA condamnă vehement implicarea funcționarilor MAI în comercializarea și consumul substanțelor narcotice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: