Un moldovean, aflat în Italia, a amenințat cu moartea un tânăr gay din Moldova. Bărbatul, reținut când încerca să intre în țară: „Regret”
Full Article 2 minutes read

Un moldovean, aflat în Italia, a amenințat cu moartea un tânăr gay din Moldova. Bărbatul, reținut când încerca să intre în țară: „Regret”

Marin Pavlescu, tânărul care a ajuns în atenția publică după ce a fost hărțuit în armată din cauza orientării sale sexuale, a fost amenințat cu moarte, de un moldovean aflat în Italia. Cazul a avut loc pe 19 iunie, curent. În urma incidentului, tânărul a depus o plângere la poliție. La două luni distanță, în timp ce încerca să intre în Moldova, suspectul a fost reținut de oamenii legii, anunță organizația neguvernamentală care apără și promovează drepturile LGBT în Moldova, GENDERDOC-M.   

Potrivit sursei citate, Marin Pavlescu, un tânăr gay din Moldova, a fost sunat insistent, pe 19 iunie, de un necunoscut. Tânărul a răspuns la apel și a înregistrat discuția, deoarece bărbatul l-ar fi înjurat și amenințat că îi „taie picioarele” și că „îl ucide”, din cauza orientării sale sexuale. În urma celor întâmplate, Marin Pavlescu a depus plângere la poliție.

Oamenii legii l-au dat în căutare pe bărbat, care se afla în Italia, și au inițiat o cauza penală pe „amenințare cu omor și vătămare gravă din motive de prejudecată”. La două luni distanță, mai exact în luna august, bărbatul a fost reținut, în timp ce încerca să intre în Moldova.

„Azi am avut confruntare cu agresorul, unde acesta s-a arătat nedumerit că are așa dosar. Bărbatul spune că nu s-a așteptat și regretă că nu s-a gândit la consecințe. Insistăm să fie pedepsit maximal”, a declarat avocata centrului GDM, Doina-Ioana Străisteanu.

„Acest caz este unul de importanță majoră pentru persoanele din comunitatea LGBT. Deseori suntem amenințați, înjurați și ofensați. Unii cred să au dreptul să o facă, pentru că sunt siguri de suportul societății. În societatea noastră este o normă să urăști persoanele LGBT. De acum înainte, fiecare om poate fi sigur că legea protejează toți oamenii și dacă valorile și principiile tale de viață îți permit să ataci un alt om, legea nu ți-o permite”, a declarat, la rândul său, coordonatoarea Programului Lobby&Advocacy, administratoarea Centrului GDM, Angelica Frolov.

Reamintim că Marin Pavlescu a devenit cunoscut în spațiul public după ce a făcut dezvăluiri despre hărțuirea la care a fost expus în timpul serviciului militar.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: