Un moldovean din Anenii Noi, extrădat din Cehia. Racola muncitori la construcții, însă nu îi plătea
Full Article 1 minutes read

Un moldovean din Anenii Noi, extrădat din Cehia. Racola muncitori la construcții, însă nu îi plătea

Un bărbat de 37 de ani, originar din Bulboaca, raionul Anenii Noi, a fost reținut în Cehia și extrădat în Republica Moldova. Potrivit poliției, acesta fusese anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol, în anul 2020.

Moldoveanul fusese anunțat în căutare cu scop de arest și extrădare la solicitarea Inspectoratului de Poliție Anenii Noi. El era învinuit de „Muncă forțată asupra a două sau mai multe persoane”. Mai precis, în 2017, aflându-se în Cehia, ar fi racolat prin intermediul rețelelor de socializare mai mulți moldoveni pentru a munci în construcții, promițându-le un salariu de peste o mie de euro lunar. 

Ajunse în Cehia, victimele ar fi primit pentru 3 luni de muncă doar o parte din bani. Ulterior, învinuitul le cumpăra bilete și îi trimitea înapoi în Republica Moldova, fără a le achita restul banilor. 

Ca urmare a acțiunilor comune ale polițiștilor moldoveni și cei din Cehia și cu suportul BNC Interpol, bărbatul a fost reținut în Cehia și extrădat în Republica Moldova cu avionul. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: