Un politician – persoana care l-a sunat pe șeful IGP, după ce fiul său s-a parcat neregulamentar: „Avea o urgență”
Full Article 5 minutes read

Un politician – persoana care l-a sunat pe șeful IGP, după ce fiul său s-a parcat neregulamentar: „Avea o urgență”

Persoana care l-a sunat pe șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu este Sergiu Mocanu, care a anunțat zilele trecute că a demisionat din funcția de președinte de partid, partidul „Republica Unirii”, pentru a nu-și declara averea. Informația a fost confirmată pe surse pentru NewsMaker dar și Mocanu a recunoscut că fiul său a avut un incident zilele trecute cu reprezentanții poliției. Cu toate acestea, Mocanu nu a spus dacă l-a sunat pe șeful IGP sau nu. Potrivit acestuia, fiul său a plecat de la fața locului – de unde i-au găsit mașina parcată neregulamentar – „sperând că îi vine o citație să plătească o amendă”. Însă, a adăugat el, peste câteva minute a fost identificat și condus la secția de monitorizare și documentare a traficului rutier. „În rezultat nu au putut să-i ridice permisul de de conducere, pentru că asta era ordinul lui Cernăuțeanu”, a spus Mocanu. El a adăugat că fiul său „este documentat în continuare”. 

Mocanu a spus că fiul său a lăsat mașina „în rândul doi, lângă o parcare” și cu „semnalizările aprinse”. Totodată fiind în apropiere, l-a văzut pe Cernăuțeanu „l-a întrebat dacă și-a terminat fotografierea sau filmarea, s-a urcat în mașină și a plecat, sperând că îi vine o citație să plătească o amendă”.

Luni, pe 29 aprilie, la orele 15 și 4 minute fiul meu parcase mașina lui pe strada Vasile Alecsandri, colț cu Ștefan cel Mare, lângă Ministerul de Interne. Mașina a fost parcată în rândul doi, lângă o parcare care este pe Vasile Alecsandri. El era pe partea cealaltă de drum unde avea o urgență. A lăsat semnalizările aprinse. A pus un număr pe parbriz să-l sune cineva dacă i-a blocat mașina. A văzut, într-un moment, pe partea cealaltă de drum un cetățean care îi fotografia sau îi filma mașina. I-a strigat și i-a spus: stai că mă apropii imediat să iau mașina dacă ți-am blocat mașina. Când s-a apropiat a aflat de la respectivul cetățean că este Viorel Cernăuțeanu și că i s-a întâmplat un lucru foarte prost și din clipa asta este pe mâna lui. (…) Roman l-a întrebat dacă și-a terminat fotografierea sau filmarea, s-a urcat în mașină și a plecat fără să intre într-o altercație cu el, înțelegând cu cine are de-a face, sperând că îi vine o citație să plătească o amendă pentru o parcare neregulamentară”, a comunicat Mocanu pe rețelele de socializare.

Potrivit lui Mocanu, fiul lui „în câteva minute a fost blocat pe strada Șciusev, unde are un birou, de trei echipaje de poliție cu polițiști înarmați”.

Roman Mocanu a fost sechestrat practic și condus pe strada Iacov Hîncu acolo unde se află secția de monitorizare și documentare a traficului rutier. Nu a fost dus în sala unde se află cetățenii. (…) A fost dus în birourile polițiștilor, câteva ore fiul meu a fost sechestrat acolo. Au fost ridicate toate camerele de luat vederi, a fos verificat totul. În rezultat nu au putut să-i ridice permisul de de conducere, pentru că asta era ordinul lui Cernăuțeanu”, a spus Mocanu.

Acum, a adăugat el, fiul său „este documentat în continuare pentru că nu au putut să-i ridice permisul, având zero puncte”.

Au reușit să-i adune de pe camerele de luat vederi încă câteva puncte. Dar când a ieșit din secția asta de poliție i s-a spus că mult nu merge cu permisul acesta, că o să i se ridice permisul”, a comunicat Mocanu. „Abuzul împotriva fiului meu continuă”, a mai spus el.

Amintim, pe 2 mai, reprezentanții Poliției au raportat că tatăl unui șofer, care a parcat mașina neregulamentar în centrul Chișinăului apoi a fugit de la fața locului, l-a sunat pe șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu „pentru o discuție”. S-a întâmplat pe 29 aprilie, după ce șeful Inspectoratului a observat automobilul parcat neregulamentar și a chemat un echipaj de poliție. Mai mult, după ce Cernăuțeanu nu a răspuns la apel, tatăl șoferului ar fi sunat și în anticamera șefului IGP „cu rugămintea de a fi contactat pentru o discuție”. În cele din urmă, șoferul vizat a fost identificat și și-a achitat amenzile, inclusiv cele aplicate pentru încălcările anterioare, au comunicat polițiștii. Detalii AICI.

***

Sergiu Mocanu a fost lider al Partidului „Mișcarea Populară Antimafie”. În 2023, el a anunțat că partidul și-a schimbat denumirea, programul și statutul, nu și conducerea. Partidul se numește „Republica Unirii”, iar lider a fost reales Sergiu Mocanu. Recent, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4, Mocanu a anunțat că a renunțat la funcția de președinte de partid pentru a nu depune declarația de avere. Totuși, el a spus că și-a suspendat „oficial pentru scurt timp funcția de președinte”, dar rămâne „lider al partidului”. Partidul politic „Mișcarea Populară Antimafie” a fost înființat la 6 martie 2011. Potrivit alegeri.md, ultimul scrutin la care a participat Mișcarea Antimafie au fost alegerile parlamentare ordinare din 24 februarie 2019.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: