Șeful IGP a chemat un echipaj de poliție, pentru două mașini parcate neregulamentar: între timp – Cernăuțeanu a fost sunat de tatăl unuia dintre șoferi
Full Article 3 minutes read

Șeful IGP a chemat un echipaj de poliție, pentru două mașini parcate neregulamentar: între timp – Cernăuțeanu a fost sunat de tatăl unuia dintre șoferi

Tatăl unui șofer, care a parcat mașina neregulamentar în centrul Chișinăului apoi a fugit de la fața locului, l-a sunat pe șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu „pentru o discuție”. S-a întâmplat pe 29 aprilie, după ce șeful Inspectoratului a observat automobilul parcat neregulamentar și a chemat un echipaj de poliție. Mai mult, după ce Cernăuțeanu nu a răspuns la apel, tatăl șoferului a sunat și în anticamera șefului IGP „cu rugămintea de a fi contactat pentru o discuție”. În cele din urmă, șoferul vizat a fost identificat și și-a achitat amenzile, inclusiv cele aplicate pentru încălcările anterioare. 

Reprezentanții Poliției au declarat că șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a solicitat un echipaj de poliție după ce a observat două BMW-uri parcate neregulamentar în centrul capitalei. S-a întâmplat pe 29 aprilie, în jurul orei 15:00, la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Potrivit sursei, cele două mașini au blocat alte automobile parcate și au împiedicat circulația pe o întreagă bandă de pe carosabil.

Șoferii lipseau de lângă mijloacele lor de transport. Astfel, șeful IGP a solicitat un echipaj de poliție pentru documentarea celor doi conducători auto.

„La revenire, șoferul BMW-ului gri a refuzat să aștepte echipajul pentru a-i fi întocmit procesul verbal pentru încălcarea comisă, dar a urcat în mașină și a plecat. Polițiștii au fost nevoiți să-l stopeze pe o altă stradă pentru a-i întocmi sancțiunea. Mai mult, fiind verificat în sistemul informațional de date, oamenii legii au stabilit că la volanul acestei mașini s-au comis 8 încălcări în trafic, persoana eschivându-se în toată această perioadă de la achitarea amenzilor”, au declarat reprezentanții Poliției.

Șoferul a fost condus la Secția monitorizare și documentare a traficului rutier pentru întocmirea proceselor verbale.

„După ce i-au fost întocmite 4 procese bărbatului și alte 4 unei persoane care a condus mașina respectivă, șoferul a plecat din sediul Poliției”, au comunicat oamenii legii.

Se menționează că „în timpul documentării șoferului, șeful Poliției a fost contactat de tatăl acestuia”.

„După ce a văzut că nu i s-a răspuns la telefon, acesta a sunat în Anticamera șefului IGP cu rugămintea de a fi contactat pentru o discuție, posibil pentru a încerca să influențeze anumite acțiuni sau persoane”, au declarat reprezentanții Poliției.

Oamenii legii au mai precizat că șoferul „nu a contestat deciziile polițiștilor recunoscându-și încălcările comise și achitând deja toate amenzile aplicate”.

Actualizare: Persoana care l-a sunat pe șeful IGP Viorel Cernăuțeanu este Sergiu Mocanu, care a anunțat zilele trecute că a demisionat din funcția de președinte de partid, partidul „Republica Unirii”, pentru a nu-și declara averea. Informația a fost confirmată pe surse pentru NewsMaker dar și Mocanu a recunoscut că fiul său a avut un incident zilele trecute cu reprezentanții poliției. Detalii AICI.

Șeful IGP a chemat un echipaj de poliție, pentru două mașini parcate neregulamentar: între timp - Cernăuțeanu a fost sunat de tatăl unuia dintre șoferi

Poliția


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: