????????????????????????????????????

VIDEO Un polițist ar fi promis că ajută mai multe persoane să obțină permisul de conducere. CNA și SPIA l-au reținut 

Un subofițer superior al Secției asigurare ordine publică a Direcției patrulare „Centru” al INSP al MAI a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Acesta ar fi promis mai multor persoane că le ajută să obțină permisul de conducere categoria ”B”. Reținerea polițistului a avut loc astăzi. 

Potrivit denunțătorului, polițistul ar fi pretins 750 de euro, susținând că are influență asupra comisiei de examinare din cadrul Agenției Servicii Publice și că ar putea favoriza susținerea probelor teoretice și practice la calificarea conducătorilor auto, categoria ”B”.

Ulterior, suspectul ar fi acceptat un avans de 6000 de lei din suma cerută.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, pe faptele enunțate a fost pornită urmărirea penală pentru trafic de influență. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la CNA pentru audieri.

Totodată, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI a pornit alte trei cauze penale pe numele suspectului, care au fost conexate într-o procedură comună. În aceste dosare, el este bănuit că ar fi pretins și primit 2300 de euro de la alte trei persoane, cărora le-ar fi promis obținerea permisului de conducere.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Parlamentul Republicii Moldova

Grosu, despre reținerea lui Plahotniuc: „Urciorul nu merge de multe ori la aeroport”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că reținerea oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc în Grecia este rezultatul a „foarte multă muncă” atât din partea autorităților moldovenești, cât și din partea celor elene. Oficialul a declarat că în continuare urmează un proces „laborios” pentru extrădarea lui Plahotniuc în Republica Moldova. Precizările au fost făcute în cadrul ediției din 24 iulie a emisiunii „Vocile Puterii” de la Exclusiv TV.

Instituțiile își fac meseria. Încet, dar sigur. Sigur, în spatele acestui eveniment, a fost și este foarte multă muncă. Pe de o parte, acea informație care a fost pusă la dispoziția autorităților elene, deja munca autorităților elene în cazul dat și care a culminat cu aceste evenimente”, a declarat Igor Grosu.

Acesta a menționat că în continuare urmează procesul de extrădare a lui Plahotniuc, pe care l-a catalogat ca fiind unul „laborios”.

Pentru că sunt proceduri complexe. Sunt sigur că autoritățile elene vor solicita mai multă informație. Ea trebuie pusă la dispoziție foarte atent, minuțios, analizat orice demers, orice informație pusă la dispoziție pentru a obține rezultatul pe care noi cu toții ni-l dorim. Concluzia este că urciorul nu merge de multe ori la aeroport”, a spus el.

Amintim că Vladimir Plahotniuc și fostul deputat democrat Constantin Țuțu au fost reținuți pe 22 iulie pe un aeroport din Grecia, în timp ce încercau să părăsească țara cu destinația Dubai. Pe 23 iulie, oligarhul fugar a fost plasat în arest preventiv, iar pe 24 iulie, Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunțat că a expediat autorităților elene cererea oficială de extrădare în privința lui Plahotniuc.

Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru presa din România că Plahotniuc ar urma să fie extrădat în Moldova, și nu în Rusia, chiar dacă și Moscova a cerut extrădarea sa, la o zi de la reținerea în Grecia. Potrivit lui Cernăuțeanu, prioritate are țara care a depus prima solicitare, în cazul de față Moldova.

Pe 24 iulie, poliția anunță a anunțat că, în urma reținerii lui Plahotniuc și Țuțu, au fost ridicate mai multe documente ce indică folosirea unor identități multiple. Actele, eliberate de mai multe state, conțin nume, fotografii și date de naștere diferite – unele fiind emise chiar de același stat, dar pentru identități diferite.

Vladimir Plahotniuc este cercetat penal în Republica Moldova pentru săvârșirea unor infracțiuni grave, inclusiv crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, în conformitate cu Codul Penal.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: