Un polițist din Hâncești, reținut. Este bănuit că nu a investigat infracțiuni deosebit de grave, inclusiv asupra unor minore
Full Article 1 minutes read

Un polițist din Hâncești, reținut. Este bănuit că nu a investigat infracțiuni deosebit de grave, inclusiv asupra unor minore

Un polițist din Hâncești a fost reținut pe 5 aprilie, fiind cercetat penal pentru abuz în serviciu. Acesta este suspectat că nu a investigat infracțiuni grave și excepțional de grave asupra unor persoane, inclusiv minore, despre care a fost informat. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală (PG) într-un comunicat. 

Potrivit PG, pe 3 aprilie, a fost începută urmărirea penală pentru abuz în serviciu pe numele polițistului din Hâncești.

Polițistul este bănuit de faptul că, fiind informat despre săvîrșirea unui șir de infracțiuni deosebit de grave și excepțional de grave de către un grup de persoane asupra mai multor victime, inclusiv minore, nu a întreprins intenționat acțiuni prompte de acumulare a informației.

Pe 5 aprilie au avut loc 5 percheziții – la domiciliul, în mașina personală, mașina de serviciu și biroul polițistului. În urma descinderilor au fost ridicate un telefon mobil, un dispozitiv electronic și acte, ultimul fiind reținut.

În privința polițistului urmează a fi înaintat un demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: