Un post mobil improvizat, format din „grăniceri” transnistreni a blocat circulația unui localnic din Cocieri
Full Article 50 second read

Un post mobil improvizat, format din „grăniceri” transnistreni a blocat circulația unui localnic din Cocieri

Un post mobil improvizat, format din așa-numiți grăniceri și milițieni din regiunea transnistreană a blocat circulația unui localnic din satul Cocieri, raionul Dubăsari, în dimineața zilei de 4 iunie.

În acest sens, Biroul Politici de Reintegrare, administrația publică locală, poliția Republicii Moldova și Comisia Unificată de Control (CUC) s-au autosesizat.

Totodată, Biroul Politici de Reintegrare „califică acțiunile Tiraspolului drept abuzive și destructive. Acestea încalcă grav documentele statutare ale CUC și sfidează drepturile omului și libertatea de circulație”.

După măsurile întreprinse de către autorități și cu sprijinul localnicilor, o parte din structurile transnistrene s-au retras, iar evenimentele sunt documentate.

Menționăm ieri, 3 iunie, președintele Igor Dodon a avut o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselskii. Cei doi au abordat mai multe subiecte, printre care și situația creată în Zona de Securitate. Aceștia  au stabilit că vor fi luate măsuri care ar simplifica deplasarea locuitorilor între cele două maluri ale Nistrului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: