pro-justice.org

Un procuror din Edineț a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Pentru ce faptă a fost găsit vinovat?

Procurorul Corneliu Gheras, din Edineț, a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Acesta a fost găsit vinovat pentru corupere pasivă. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 11 noiembrie, de Procuratura Anticorupție, condamnatul își va ispăși pedeapsa într-un penitenciar de timp închis. Mai mult, acesta va trebui să achite o amendă în mărime de 400 de mii de lei. 

Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți, în data de 8 noiembrie. Totodată, oamenii legii au confiscat suma de 17 mii de euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate din infracțiune. Inculpatul a fost luat sub strajă direct din sala de judecată. Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că procurorul a fost achitat de prima instanță, Judecătoria Edineț.

Respectivul magistrat a fost eliberat din funcție în primăvara anului 2017, după ce procurorul general a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii, iar dosarul penal intentat pe numele său a fost transmis în judecată.

Mai exact, procurorul a fost acuzat că a pretins și primit 20 de mii de lei de la o persoană urmărită penal pentru furtul unui telefon mobil. În schimbul banilor, magistratul a promis că îi va închide dosarul penal. Suma a fost primită în trei tranşe: prima dată 10 mii de lei, iar ulterior, câte 5 mii. Procurorul a fost reţinut imediat după primirea ultimei tranşe. Banii au fost ridicați în urma perchezițiilor din automobilul său.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Maia Sandu și Dorin Recean s-au întâlnit cu ministra română de Externe: „România va rămâne o voce pentru R. Moldova în UE”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit marți, 22 iulie, la Chișinău, cu ministra Afacerilor Externe a României, Oana-Silvia Țoiu, aflată într-o vizită oficială în țara noastră.

Șefa statului a mulțumit pentru sprijinul constant pe care România îl oferă Republicii Moldova, atât în procesul de integrare europeană, cât și în dezvoltarea economică și consolidarea instituțiilor democratice.

Potrivit Președinției, discuțiile s-au axat pe cooperarea bilaterală în domenii-cheie precum, infrastructură și energie. Au fost menționate proiectele comune aflate în derulare – inclusiv, construcția podului rutier de la Ungheni, Autostrada Unirii, modernizarea rețelei feroviare Cantemir–Fălciu și accelerarea lucrărilor la liniile electrice Strășeni–Gutinaș și Bălți–Suceava. Totodată, a fost reiterată necesitatea reducerii timpilor de așteptare la frontieră.

O altă temă a fost securitatea informațională. Oficialii au convenit intensificarea cooperării pentru combaterea dezinformării și au reiterat sprijinul activ pentru Ucraina, în contextul războiului declanșat de Federația Rusă.

Ministra română de Externe a avut o întrevedere și cu prim-ministrul Dorin Recean. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat modalitățile de aprofundare a parteneriatului strategic moldo-român și de susținere a parcursului european al Republicii Moldova.

„Ne dorim să continuăm să lucrăm împreună, cu încredere, pentru aprofundarea parteneriatului nostru strategic și apropierea ireversibilă de Uniunea Europeană. Progresele Republicii Moldova în parcursul european se datorează și sprijinului constant al României”, a declarat Dorin Recean.

La rândul său, ministra Oana-Silvia Țoiu a menționat, la rândul său, că parteneriatul strategic dintre Chișinău și București este fundamentat pe încredere reciprocă și solidaritate și „România va rămâne o voce pentru Republica Moldova în Uniunea Europeană”.

În domeniul economic, s-a evidențiat că România este principalul partener comercial al Republicii Moldova și ocupă primul loc în topul investitorilor străini, atât ca volum de investiții, cât și ca număr de întreprinderi active.

Premierul Recean a exprimat interesul pentru atragerea investițiilor române în modernizarea sectorului energetic și agroalimentar, în special în echipamente care permit procesarea produselor cu valoare adăugată mare, destinate pieței europene.

Discuțiile au inclus și dimensiunea securității cibernetice, în contextul riscurilor de atacuri cibernetice și campanii de dezinformare.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: