Un psihoterapeut din Bălți a ajuns în vizorul CNA. Ar fi pretins mită pentru a grăbi eliberarea unui certificat
Full Article 2 minutes read

Un psihoterapeut din Bălți a ajuns în vizorul CNA. Ar fi pretins mită pentru a grăbi eliberarea unui certificat

Un psihoterapeut din cadrul Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Bălţi a ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție după ce a fost denunțat de un bărbat. Acesta a afirmat că medicul ar fi pretins de la el 500 de lei pentru a grăbi eliberarea unui certificat.

Bărbatul a denunţat faptul estorcării mitei, după ce ar fi încercat să se programeze la comisia specială de examinare a capacităţii psihice a solicitanţilor de a deţine şi folosi arme şi muniţii, a practica activităţi sociale şi profesionale cu responsabilitate sporită pentru a obţine un certificat medical.

Acesta ar fi avut nevoie de certificat pentru a-şi reînnoi permisul de conducere, care expira în octombrie, iar din cauza că programarea la comisie era stabilită abia pentru noiembrie, a apelat la serviciile psihoterapeutului. La rândul său, medicul i-ar fi propus să-i plătească 500 de lei, iar certificatul să fie eliberat imediat după primirea banilor.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsit vinovat, psihoterapeutul riscă o pedeapsă sub formă de amendă penală, până la 10 ani de detenţie, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

Medicul este cercetat în stare de libertate, iar ofiţerii CNA investighează presupusa implicare a acestuia şi în acte de corupere similare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: