Un șef de secție de la Institutul Oncologic, reținut de CNA: a cerut mită de 2000 EUR 
Full Article 2 minutes read

Un șef de secție de la Institutul Oncologic, reținut de CNA: a cerut mită de 2000 EUR 

Un șef de secție din cadrul Institutului Oncologic a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție. Medicul este bănuit de corupere pasivă, după ce a fost denunțat de către un pacient.

Potrivit denunțătorului, șeful de secție ar fi pretins de la el 2 000 de euro pentru a asigura internarea unui bolnav și a urgenta începerea tratamentului oncologic. Discuția ar fi avut loc pe 11 februarie curent în biroul medicului, după care a fost sesizată conducerea instituției medicale și, respectiv, CNA.

În acest caz a fost pornită o urmărire penală, iar astăzi procurorii anticorupție și ofițerii CNA l-au reținut pe șeful de secție în flagrant, în momentul primirii banilor. Transmiterea s-a efectuat sub controlul CNA și a fost documentată cu mijloace speciale audio și video.

Dacă va fi găsit vinovat, șeful de secție, care este persoană publică, riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare cu amendă și privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 15 ani.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: